NSR en De VoorzieningenWijzer bundelen krachten om mensen met geldzorgen vroegtijdig te helpen

Sadik Harchaoui | do, 10 jun 2021 - 11:19

De Nederlandse Schuldhulproute (NSR) en de VoorzieningenWijzer werken samen om mensen met geld- en schuldzorgen in een vroeg stadium te bereiken en te helpen. De VoorzieningenWijzer is door SchuldenlabNL geaccrediteerd als effectieve oplossing voor het verminderen van armoede en schulden in Nederland.  

Martin Suithoff (directeur NSR): “In een versnipperd en complex schuldenlandschap weet de NSR mensen met geldzorgen te vinden en bereiken. Vanaf nu verwijst de NSR in aangesloten gemeenten ook door naar De VoorzieningenWijzer. Het unieke van deze interventie is de focus op het vergroten van het inkomen van een huishouden in plaats van op de kosten. Daardoor is dit middel heel goed preventief in te zetten binnen gemeenten.” 

Martijn Boer (initiatiefnemer van De VoorzieningenWijzer) vult aan: “De VoorzieningenWijzer helpt huishoudens hun financiële basis op orde te krijgen met een aanpak die aansluit op de bestaande lokale situatie. Inmiddels zijn ruim 10.000 huishoudens geholpen. Zij hebben gemiddeld €500,- per jaar aan financieel voordeel behaald. Financiële risico’s zijn hierdoor verminderd en huishoudens kregen meer rust. Door de samenwerking met de NSR combineren we twee oplossingen die elkaar aanvullen en versterken. Met deze combinatie bieden we een complete aanpak waarmee we mensen in een vroeg stadium vinden en vervolgens concreet helpen de financiële basis op orde te krijgen en te houden.” 

Bekijk in de animatie hoe deze samenwerking er uitziet.