Coalitievorming

“Als er sprake is van een verbinding tussen mensen, in wat voor vorm van samenwerking dan ook, gebeuren er dingen die anders niet zouden gebeuren.” Ingrid Thijssen

SchuldenlabNL is een onafhankelijke stichting waarin die publieke partners (waaronder gemeenten en uitvoeringsorganisaties) en private partners (zoals banken, verzekeraars, energieleveranciers en woningcorporaties ) de handen ineenslaan bij elkaar brengt om NL schuldenzorgvrij te krijgen. Elk van deze partners is om verschillende redenen gebaat bij minder mensen met schulden en zorgen daarover.

 

Gerelateerd nieuws | blogs | evenementen

Jongeren Perspectief Fonds

Nieuws | 28.02.2022

Venlo biedt jongeren met schulden perspectief

“Laten we opschieten!” zei Koningin Maxima tijdens het werkbezoek Jongeren Perspectief Fonds op 9 februari jl. in Den Haag. Daar spraken zij en minister Schouten met jongeren over hun ervaringen met problematische schulden.

Lees meer

H.M. koningin Maxima werkbezoek 9 februari

Nieuws | 10.02.2022

Koningin Máxima en minister Schouten praten met jongeren over het Jongeren Perspectief Fonds

Ruim 22.000 huishoudens in de leeftijd van zestien tot vijfentwintig jaar zijn geregistreerd met problematische schulden (CBS, najaar 2020).

Lees meer

H.M. Koninging Máxima

Nieuws | 24.01.2022

Koningin Máxima spreekt met minister Schouten en SchuldenlabNL

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdag 25 januari op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag gesproken met de minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, Carola Schouten over de aanpak van problematische

Lees meer

Eelco Dubbeling

Blog | 23.03.2021

"It takes a country to solve debt"

Het is ontzettend belangrijk dat iedereen in Nederland financieel gezond is. Eelco Dubbeling: “Wij willen als banken daar mensen graag in helpen. Dat doen we door onze dienstverlening te richten op het financieel fit houden van mensen.”

Lees meer

Algemeen Directeur VNG

Blog | 19.03.2021

Menselijke maat in Schuldenaanpak

Het is belangrijk om problematische schulden te voorkomen door er op tijd bij te zijn. Dat is de kern van waaruit VNG bijdraagt aan de maatschappelijke opgave om tot een schuldenzorgvrij Nederland te komen.

Lees meer