Nieuws

Nieuws | 27.03.2023

Geldfit lanceert online potjes-check

In de Week van het geld lanceert Geldfit de online potjes-check. Met deze online tool weten huishoudens voor welke toeslagen en regelingen ze in aanmerking komen. Dat is nodig, want te veel huishoudens maken nu geen gebruik van de voorzieningen die er zijn. De potjes-check is ontwikkeld in samenwerking met De VoorzieningenWijzer en is te vinden via geldfit.nl.

Lees meer

Nieuws | 23.03.2023

Eerder hulp zoeken resulteert in lagere schuldbedragen, ziet Utrecht

Vier principes hanteert Utrecht sinds 2019 bij het schuldenbeleid: schulden benaderen als ‘debt’ en niet als ‘guilt’, stress-sensitief werken, schulden oplossen, altijd aan perspectief werken, en 'maatwerk voor iedereen'. Het resultaat kreeg van minister Schouten het predikaat 'indrukwekkend'.

Lees verder op de website van de NVVK 

Lees meer

Nieuws | 23.03.2023

De Kracht van een Sterk Merk

‘Eén van de partijen die in Nederland probeert om de schuldenproblematiek terug te dringen is SchuldenlabNL. SchuldenlabNL zoekt door middel van samenwerking naar innovatieve manieren om schulden en armoede aan te pakken. Het bestaat sinds 2018 en richt zich specifiek op het opschalen van initiatieven die in lokale contexten bewezen effectief zijn. SchuldenlabNL is zo bezien een methode van opschaling van bewezen initiatieven. Een deel van deze initiatieven is bovendien in lokale schuldenlabs, of beter gezegd specifiek in Schuldenlab070 ontstaan.

Lees meer

Nieuws | 23.03.2023

Campagne ING-KNVB – Niemand Buitenspel genomineerd

1,4 miljoen huishoudens in Nederland hebben schulden, waarvan ruim 600.000 problematische schulden! Als financiële dienstverlener heeft ING financiële gezondheid hoog in het vaandel staan. Mede daarom is het ‘Niemand Buitenspel programma’ gestart; een initiatief van ING in samenwerking met de KNVB, SchuldenlabNL, de Nederlandse Schuldhulproute, Geldfit en De Voorzieningenwijzer om huishoudens in Nederland met (kleine) geldzorgen te helpen om te kunnen (blijven) voetballen. 

Lees meer

Nieuws | 15.03.2023

PERSONEEL MET SCHULDEN

NATIONALE COALITIE FINANCIËLE GEZONDHEID

Lees meer

Nieuws | 15.03.2023

Conferentie Aanpak geldzorgen, armoede en schulden

Afgelopen zomer presenteerde Carola Schouten, minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, de ‘Aanpak geldzorgen, armoede en schulden’ aan de Tweede Kamer. Een gezamenlijke opgave om het aantal kinderen dat opgroeit in armoede in 2025 te halveren, en om zowel het aantal mensen in armoede als het aantal mensen met problematische schulden te halveren in 2030. Inmiddels wordt er hard gewerkt met de verschillende partners om dit samen voor elkaar te krijgen.

Lees meer

Nieuws | 14.03.2023

Nieuwsbrief | NVVK, financiële hulpverleners

Meer weten over Halveren saneringstermijn maakt nazorg belangrijker, één van de schuldhulpmethoden die door Schuldenlab wordt opgeschaald?
Lees onderstaande nieuwsbrief.
Jouw werk verandert ingrijpend als we overschakelen op een saneringstermijn van 18 in plaats van 36 maanden. Die verandering vraagt om scherpere keuzes op het gebied van begeleiding en nazorg. Tijdens ons mei-congres gaan we daarom uitgebreid in op het onderwerp. Wil je zeker weten dat je erbij kunt zijn? Dan is het verstandig je tijdig aan te melden.

Lees meer

Nieuws | 08.03.2023

Koningin Máxima spreekt bij 13e European Financial Services Round Table

Hare Majesteit Koningin Máxima spreekt donderdagavond 30 maart in Brussel bij de 13e European Financial Services Round Table (EFR) voor bestuurders en voorzitters van Raden van Bestuur van Europese banken, verzekeringsmaatschappijen en Europese beleidsmakers over financiële gezondheid. Dit is een terugkerend thema in het werk van Koningin Máxima als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) en als erevoorzitter van stichting SchuldenlabNL en platform Wijzer in geldzaken.

Lees meer

Nieuws | 23.02.2023

Koningin Máxima bezoekt klantcontactcentrum Tijdelijk Noodfonds Energie

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft op donderdag 23 februari in Den Haag het klantcontactcentrum van het Tijdelijk Noodfonds Energie bezocht. Het fonds steunt kwetsbare huishoudens die vanwege de hoge energieprijzen in financiële problemen komen. Het gaat om situaties waarin de energierekening een onevenredig groot deel van het gezamenlijk inkomen belast. Koningin Máxima is erevoorzitter van SchuldenlabNL.

Lees meer

Nieuws | 13.02.2023

Nieuwsbrief | Hoe word je rijk?

Meer weten over 'Hoe word je rijk?', één van de schuldhulpmethoden die door Schuldenlab wordt opgeschaald?
Lees onderstaande nieuwsbrief.

Lees meer

Nieuws | 07.02.2023

TIJDELIJK NOODFONDS ENERGIE BIEDT STEUN AAN KWETSBARE HUISHOUDENS

Kwetsbare huishoudens met een hoge energierekening kunnen vanaf vandaag terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023. Huishoudens kunnen de steun van het Noodfonds vanaf nu aanvragen voor de hele periode. Het Noodfonds is een initiatief van Eneco, Essent, Greenchoice, Vattenfall, NSR (Nederlandse SchuldhulpRoute) en SchuldenlabNL. De Rijksoverheid ondersteunt het Noodfonds.

Lees meer

Nieuws | 03.02.2023

De VoorzieningenWijzer

Meer weten over de Voorzieningenwijzer, één van de schuldhulpmethoden die door Schuldenlab wordt opgeschaald?
Lees onderstaande nieuwsbrief.

Lees meer