Koningin Máxima bij bijeenkomst SchuldenlabNL over aanpak van schulden en armoede door gemeenten

ma, 23 sep 2024 - 14:08

Hare Majesteit Koningin Máxima is donderdagmiddag 10 oktober aanwezig bij een bijeenkomst in de gemeente Arnhem over de aanpak van schulden en armoede door gemeenten. 

Er zijn veel preventieve en curatieve aanpakken om burgers schuldenzorgvrij te maken en te houden. Steeds vaker wordt daarbij gekeken naar de financiële en sociale impact, zodat de aanpak doeltreffend en de investering verantwoord is.

Een veelvoud aan initiatieven van zowel publieke als private partijen leidt echter tot een gefragmenteerde aanpak die voor alle betrokken partijen tijdrovend en kostbaar is.

Gemeenten spelen een cruciale rol in het verminderen en tegengaan van deze versnippering en SchuldenlabNL helpt daarbij.

Gemeente Arnhem is één van de koplopers in Nederland in de aanpak van schulden en armoede. Met de inzet van diverse bewezen effectieve methodes, het Nationaal Programma Arnhem-Oost, en het terug in eigen regie nemen van de schuldhulpverlening, zijn zij een voorbeeld voor andere gemeenten.

Koningin Máxima is aanwezig bij het plenaire programma waarin aandacht is voor de aanpak van de gemeente Arnhem en de bewezen effectieve schuldhulpmethoden die door SchuldenlabNL bij gemeenten worden opgeschaald. Daarna spreekt zij met ervaringsdeskundigen, bestuurders en interventiecoaches.

Stichting SchuldenlabNL is opgericht in 2018 als een samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen. Het heeft als doel om Nederland schuldenzorgvrij te maken en bij te dragen aan financiële gezondheid. Gemeenten, rijksoverheid, banken, energieleveranciers en verzekeraars werken samen aan het opschalen van succesvolle schuldhulpmethoden voor verschillende doelgroepen. Koningin Máxima is erevoorzitter van SchuldenlabNL.