Samenwerking Zaffier en Jongeren Perspectief Fonds zorgt voor betere hulp aan jongeren met schulden

vr, 20 sep 2024 - 08:23

Zaffier en Stichting Jongeren Perspectief Fonds hebben de handen ineengeslagen om jongeren met schulden in de regio Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest beter te ondersteunen. Ze starten een pilotproject dat zich richt op 20 jongeren. Veel jongeren tussen de 18 en 27 jaar met problematische schulden krijgen niet altijd de hulp die ze nodig hebben. Zij komen niet altijd in aanmerking voor het reguliere schuldhulpverleningstraject. Dit kan komen door een gebrek aan inkomen of een verhoogd risico op terugval.

Zaffier en het JPF zetten zich samen in om jongeren weer zicht te geven op een schuldenvrije toekomst. De focus van de aanpak ligt namelijk op het werken aan perspectief. Hierdoor kan een jongere bijvoorbeeld terug naar school of juist op school blijven en toch schuldenvrij worden. Op die manier kunnen zij straks (opnieuw) een actieve en positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Jongeren weer vol vertrouwen en met een positief toekomstbeeld de maatschappij in te laten gaan, is dan ook het belangrijkste doel van deze samenwerking.

Lees het volledige artikel hier.

Schuldhulpmethoden

Het Jongeren Perspectief Fonds is één van de negen schuldhulpmethoden die door SchuldenlabNL wordt opgeschaald. Ons doel is om lokale schuldhulpmethoden nationaal op te schalen, zodat alle gemeenten in Nederland er mee gaan werken. Negen methoden schalen we inmiddels op: ‘Hoe word je rijk?’, Jongeren Perspectief Fonds, Over Rood, Plinkr, Socialdebt, Doorbraakmethode, Collectief Schuldregelen, De Voorzieningenwijzer en de Nederlandse Schuldhulproute