Samenwerking Zaffier en Jongeren Perspectief Fonds zorgt voor betere hulp aan jongeren met schulden

vr, 20 sep 2024 - 08:23

Zaffier en Stichting Jongeren Perspectief Fonds zijn een samenwerking begonnen om jongeren met schulden in Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest beter te helpen. Er wordt gestart met een pilot voor 20 jongeren. Veel jongeren tussen de 18 en 27 jaar met problematische schulden, krijgen niet de hulp die ze nodig hebben. Jongeren komen niet altijd in aanmerking voor het reguliere schuldhulpverleningstraject. Dit kan komen door een gebrek aan inkomen. En doordat er een hogere kans op terugval is. 

Wanneer jongeren niet de juiste hulp krijgen, stapelen problemen zich op. Dit leidt tot stress, isolement en minder kans op werk en scholing. Reguliere hulp biedt niet altijd een duurzame oplossing voor deze doelgroep. Hierdoor blijft het aantal jongeren met schulden toenemen.

Lees het hele bericht hier.

Schuldhulpmethoden

Het Jongeren Perspectief Fonds is één van de negen schuldhulpmethoden die door SchuldenlabNL wordt opgeschaald. Ons doel is om lokale schuldhulpmethoden nationaal op te schalen, zodat alle gemeenten in Nederland er mee gaan werken. Negen methoden schalen we inmiddels op: ‘Hoe word je rijk?’, Jongeren Perspectief Fonds, Over Rood, Plinkr, Socialdebt, Doorbraakmethode, Collectief Schuldregelen, De Voorzieningenwijzer en de Nederlandse Schuldhulproute