Kwartaalbijeenkomst van de schuldhulpmethoden bij ING Nederland Fonds

ma, 07 okt 2024 - 13:04

SchuldenlabNL werkt aan een Schuldenzorgvrij Nederland door lokaal bewezen effectieve schuldhulpmethoden landelijk op te schalen en op deze manier de versnippering tegen te gaan. Elk kwartaal komen wij met de door SchuldenlabNL erkende schuldhulpmethoden bij elkaar om met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren. De kwartaalbijeenkomst wordt om de beurt georganiseerd door één van de interventies; deze keer organiseerde Money Start de bijeenkomst. Aanwezig waren 'Hoe word je rijk?', het Jongeren Perspectief Fonds, de Voorzieningenwijzer, Socialdebt, PlinkR Nazorg en Over Rood. Wij waren te gast bij ING Nederland Fonds

De kwartaalbijeenkomst stond in het teken van samenwerking tussen de schuldhulpmethoden. Iedere methode heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei gemaakt in het aantal gemeenten dat zij bedienen. We bespraken wat we van elkaar nodig hebben om deze groei voort te zetten. 

Bespreking Bijeenkomst

 

Bij het gesprek schoven ook Leon Wijnands, Head of Sustainability ING Nederland, en Nicole van der Hoeve, directeur ING Nederland fonds, aan om over de gedeelde ambitie van een financieel gezonder Nederland te praten. ING heeft financiële gezondheid en bestaanszekerheid hoog in het vaandel staan en zet zich samen met andere partners in voor de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid. Het ING Nederland fonds is een belangrijke incubator en financier van een aantal bewezen methoden zoals het Jongeren Perspectief Fonds, 'Hoe word je rijk?' van Money Start, Over Rood en De Voorzieningenwijzer. 

Bijeenkomst

 

Gezamenlijk kwamen wij tot goede ideeën en concrete plannen om komend jaar nog meer impact te maken. Met elkaar kunnen we meer gemeenten bereiken en de hulpverlening aan financieel kwetsbare mensen in Nederland, van preventie tot nazorg, verbeteren en versnellen.