Online gids ‘De kosten van gokken’ maakt mensen bewust van risico’s gokken

wo, 24 jul 2024 - 09:41

Online gokken wordt steeds populairder. Maar helaas groeit ook het aantal mensen dat door gokken in financiële problemen komt. Om mensen bewust te maken van de (financiële) risico’s van gokken, lanceert Geldfit in samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid en de Kansspelautoriteit de online gids ‘De kosten van gokken’. Via geldfit.nl/gokken krijgen mensen met geldzorgen door online gokken meer grip op hun situatie.

Het aantal spelers van online gokken is sinds de legalisering van de online gokmarkt in 2021 toegenomen. Uit de monitoringsrapportage van de Kansspelautoriteit blijkt dat er in het laatste halfjaar van 2023 zo’n 726 duizend spelers actief waren. Gemiddeld verloor een speler in deze periode 160 euro per maand.

Esmeralda de Jong, adviseur bedrijven bij Geldfit: “Het is belangrijk dat we op tijd problemen signaleren en mensen kunnen helpen. Daarom hebben we de handen ineengeslagen met verschillende partijen uit het veld, om mensen bewust te maken van de (financiële) risico’s van gokken.”

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Ga via deze link direct naar de online gids: geldfit.nl/gokken.

Schuldhulpmethoden

Geldfit is een initiatief van de Nederlandse Schuldhulproute (NSR). De NSR is één van de schuldhulpmethoden die door SchuldenlabNL wordt opgeschaald. Ons doel is om lokale schuldhulpmethoden nationaal op te schalen, zodat alle gemeenten in Nederland er mee gaan werken. Negen methoden schalen we inmiddels op: ‘Hoe word je rijk?’, Jongeren Perspectief Fonds, Over Rood, Plinkr Nazorg, Socialdebt, Doorbraakmethode, Collectief Schuldregelen, De VoorzieningenWijzer en de Nederlandse Schuldhulproute