Fiscus begint mondjesmaat met beslagleggingen om coronaschulden te innen

ma, 21 okt 2024 - 12:07

Het is een uiterste maatregel, maar hij wordt wel ingezet door de Belastingdienst: beslaglegging op privébezittingen van ondernemers met coronabelastingschulden. In enkele gevallen moeten ondernemers gedwongen hun huis verkopen.

[...]

In de zomer waren er ook nog zo'n 35.000 ondernemers die nog wel in de betalingsregeling zaten maar achterliepen met betalen. Zij lopen het risico om op den duur uit de betalingsregeling gezet te worden en dwangbevelen te krijgen. Als een ondernemer dan niks doet, kan er beslag worden gelegd. Later dit jaar komt de Belastingdienst met een update van deze cijfers.

Het zijn aantallen die Boris Wielinga, van hulporganisatie Over Rood, zorgen baren. "Wat gebeurt er met al die tienduizenden mensen die achterlopen? Het zijn er te veel. Als zij geen hulp zoeken, gaan we over een jaar of twee veel vaker zien dat ondernemers te maken krijgen met beslagleggingen."

Klik hier om het originele artikel te lezen.

Schuldhulpmethoden

Over Rood is één van de negen schuldhulpmethoden die door SchuldenlabNL wordt opgeschaald. Ons doel is om lokale schuldhulpmethoden nationaal op te schalen, zodat mensen door heel nederland er gebruik van kunnen maken. Negen methoden schalen we inmiddels op: ‘Hoe word je rijk?’, Jongeren Perspectief Fonds, Over Rood, Plinkr Nazorg, Socialdebt, Doorbraakmethode, Collectief Schuldregelen, De Voorzieningenwijzer en de Nederlandse Schuldhulproute