Een waardevolle stap voor Gemeente Oldambt: zij sloten zich aan bij NSR (Nederlandse Schuldhulproute) en gaan zich vol inzetten op het minimaliseren van geldzorgen bij inwoners.

di, 04 jun 2024 - 16:11

Via Geldfit is het lokale hulpaanbod voor inwoners op een overzichtelijke en laagdrempelige manier toegankelijk gemaakt. Zo komen mensen met geldzorgen sneller en effectiever uit bij passende hulp.
 
Gert Engelkens, wethouder armoede en schuldhulpverlening: “Naast het verzachten van de gevolgen van armoede, wil Oldambt nu versterkt inzetten op het voorkomen van armoede. Dit doen we door armoede-problematiek integraal te benaderen en door meer aandacht te hebben voor mensen die extra vatbaar zijn voor financiële problemen.”
 
Hoe meer gemeenten zich aansluiten bij de Nederlandse Schuldhulproute, hoe beter en eerder we mensen met geldzorgen kunnen helpen. Doe ook mee en sluit aan: https://lnkd.in/drE-26d

Klik hier om het originele bericht te bekijken.

Schuldhulpmethoden

Geldfit is een initiatief van de Nederlandse Schuldhulproute (NSR). De NSR is één van de schuldhulpmethoden die door SchuldenlabNL wordt opgeschaald. Ons doel is om lokale schuldhulpmethoden nationaal op te schalen, zodat alle gemeenten in Nederland er mee gaan werken. Negen methoden schalen we inmiddels op: ‘Hoe word je rijk?’, Jongeren Perspectief Fonds, Over Rood, Plinkr Nazorg, Socialdebt, Doorbraakmethode, Collectief Schuldregelen, De VoorzieningenWijzer en de Nederlandse Schuldhulproute