Financiering
"Publiek-private financiering is een betere randvoorwaarde voor duurzame financiering"
Het duurzaam financieren van succesvolle oplossingen vormt nog te vaak een barrière in het opschalen ervan. Vaak starten succesvolle en vernieuwende initiatieven met incidenteel geld. Er zijn bijvoorbeeld veel subsidies of innovatiebudgetten beschikbaar om een impuls te geven aan de start van innovatieve oplossingen. Wanneer blijkt dat een initiatief in een eerste stap succesvol is, is vaak een andere vorm van financiering nodig. Er wordt dan vaak gevraagd om een businesscase en antwoorden op vragen rondom implementatie, opschaling, doorontwikkeling, beheer en exploitatie. Vaak terechte vragen, maar deze leiden vaak tot het stranden van het initiatief.
Het opschalen van een initiatief vraagt om andere financieringsvormen dan alleen subsidies en innovatiegelden. Ontwikkeling en realisatie van schaalbare schuldhulpmethoden dienen duurzaam gefinancierd te worden. Vanuit SchuldenlabNL geloven we in de kracht van publiek-private financiering als randvoorwaarde hiervoor. Samen met betrokken projectpartners denken we na over passende financieringsarrangementen waarbij welbegrepen eigen belang en algemeen belang in balans worden gebracht.
Private financiering geeft bewegingsruimte. Private financiering maakt het mogelijk om vreemd vermogen te betrekken bij het verduurzamen en opschalen van succesvolle initiatieven. Dat brengt continuïteit. Samen met resultaatgerichte afspraken, prikkels om maximaal efficiënt en effectief te presteren en langlopende afspraken om inverdieneffecten te creëren is sprake van een win-win-win situatie.