Gemeente West-Betuwe start pilot om inwoners met geldzorgen beter te ondersteunen

di, 17 sep 2024 - 16:30

De gemeente West Betuwe ziet dat steeds meer inwoners moeite hebben om hun financiën op orde te houden. De vraag naar schuldhulpverlening neemt toe en wordt steeds complexer. Om hier beter op in te spelen, is de gemeente gestart met de pilot Plinkr Nazorg. Een belangrijk onderdeel van Plinkr Nazorg is de begeleiding door een budgetcoach of schuldhulpverlener.

“Met Plinkr willen we zorgen dat inwoners na een schuldhulpverleningstraject niet terugvallen, en dat we geldproblemen op tijd signaleren zodat inwoners niet in de schuldhulpverlening terechtkomen,” zegt Jan de Geus, wethouder Maatschappelijke Ontwikkeling.

Klik hier om het originele bericht te bekijken.

Schuldhulpmethoden

Plinkr Nazorg is één van de negen schuldhulpmethoden die door SchuldenlabNL wordt opgeschaald. Ons doel is om lokale schuldhulpmethoden nationaal op te schalen, zodat alle gemeenten in Nederland er mee gaan werken. Negen methoden schalen we inmiddels op: ‘Hoe word je rijk?’, Jongeren Perspectief Fonds, Over Rood, Plinkr Nazorg, Socialdebt, Doorbraakmethode, Collectief Schuldregelen, De Voorzieningenwijzer en de Nederlandse Schuldhulproute

Lees meer op gemeente West-Betuwe