Kwaliteit van (schuld)dienstverlening’
Wat kunnen wij doen om de klant beter te helpen?

 

Kwaliteit van dienstverlening staat bij iedereen hoog in het vaandel. Ook in de schuldhulp zien we veel ontwikkelingen om de klant nog beter te helpen. De NVVK gaat zelf de komende tijd intensief aan de slag met het onderwerp kwaliteit door het ontwikkelen van een nieuw kwaliteitskader. We willen met de keten toewerken naar een veldnorm voor goede schuldhulpverlening. De NVVK-studiedag op 9 april staat dan ook in het teken van kwaliteit van schuldhulp, gezien vanuit verschillende gezichtspunten.

Plenair wordt onder andere ingegaan op vragen over kwaliteitsmanagement. Is de kwaliteit van hulp bij schulden af te lezen in het volgen van vastgestelde werkprocessen? Of gaat het juist om de individuele kwaliteit van de professional om flexibel met de werkprocessen om te gaan om zo de klant goed te kunnen helpen? En hoe moet een organisatie dan ingericht zijn? Een ander aspect van kwaliteit van dienstverlening dat belicht wordt is de toegang tot schuldhulpverlening en het herkennen van bijvoorbeeld een licht verstandelijke beperking. Ook worden we bijgepraat over hoe kwaliteit onlosmakelijk is verbonden aan de innovatieve producten of diensten die binnen SchuldlabNL ontwikkeld worden.
Na de lunch gaan de Vrije Denkers dieper in op de noodzaak van verandering. Daar waar verandering sneller gaat dan ons veranderend vermogen toestaat zijn nieuwe strategieën nodig. Hoe pakken we dat aan? En hoe zetten we onze ideeën om in acties?
En uiteraard bespreekt Marco Florijn als voorzitter van de NVVK de actualiteiten met ons.

Naast het plenaire gedeelte bieden we in de verschillende workshoprondes ruimte voor verdieping en het delen van ervaringen. Rode draad is wat de besproken ontwikkeling of product bijdraagt aan de kwaliteit van de (schuld)dienstverlening.

  • SchuldenlabNL

    gaat samen met het NVVK Innovatielab nog dieper in op hoe innovaties bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van dienstverlening.

  • Mariëlle Fleuren vertelt ons meer over de inzet van het SHV Capability Maturity Model, dat een organisatie onder andere inzicht geeft in de kwaliteit van de organisatie en de te zetten ontwikkelingsstappen.
  • Het CJIB laat zien hoe zij met het nieuwe algoritme “debt alert” schulden kunnen voorspellen, zodat er al in een vroeg stadium kan worden ingegrepen.
  • Purpose vertelt meer over het project om te komen tot een Vaste Lasten Pakket, een nieuw concept voor schuldenpreventie en de pilot die is opgestart.
  • De digitale NVVK-stekker tussen schuldhulpverleners en schuldeisers wordt inmiddels in een proeftuin uitgebreid getest, we kunnen de eerste resultaten delen en vertellen over het vervolg.
  • Samen met een rechter, een jurist en een bewindvoerder Wsnp zoomen we in op de kwaliteit van het proces rondom een dwangakkoord en hoe deze verbeterd kan worden.
  • Expex en Mee NL wijden afzonderlijk van elkaar workshops aan de doelgroep lichtverstandelijk gehandicapten: Hoe herken- en erken je deze doelgroep? Hoe ga je hiermee om? We bespreken de tools die hierbij gebruikt kunnen worden en hoe je dit in de praktijk goed aanpakt.

Oftewel: veel ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Aan het einde van deze studiedag ben je weer volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen, weet je wat ze betekenen voor de kwaliteit van schuldhulpverlening en kun je ze zelf in de praktijk brengen.

Aanmelden
Aanmelding kan via de website: www.nvvkstudiedag.nl

Aangemeld, maar verhinderd?
Tot en met 19 maart 2019 kun je zonder kosten annuleren. Wij vragen je dit schriftelijk te doen bij HOEZO!. Bij afmelding na 19 maart 2019 kun je zonder extra kosten een collega als vervanger laten deelnemen. Lukt dit niet dan moeten wij helaas de kosten bij jou in rekening brengen.

Kosten
Deelname aan de studiedag kost € 279,00 per persoon. Indien je boekt vóór 12 maart 2019 bedragen de kosten € 249,00 per persoon. Voor iedere derde deelnemer die vanuit een organisatie wordt aangemeld geldt een korting van 50% (op het bedrag dat hoort bij de datum van boeking). In het bedrag zijn alle kosten opgenomen, inclusief koffie, thee, een lunch en de afsluitende borrel. Na aanmelding ontvang je een bevestiging, factuur en routebeschrijving.

Meer weten?
Voor informatie kun je bellen of mailen met HOEZO! Congresorganisatie. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer 023 – 555 27 20 of via k.kalwij@hoe-zo.nl.

 

Datum/tijd begin9 april 2019 09:30
Datum/tijd eind9 april 2019 17:15
LocatieJaarbeurs Beatrix Theater
Jaarbeursplein 6A

Laatste nieuws

Forse publiek-private investering in Haagse schuldhulpverlening voor jongeren

Aegon en ING Nederland fonds stellen 900.000 euro beschikbaar om jongeren met schulden in Den Haag te helpen. Gemeente Den Haag tekent voor de uitvoering van het programma en de begeleiding van de jon … Lees meer

Meer nieuws

Aankomende evenementen

15
apr

Startbijeenkomst Schuldenlab Fryslân

Tijd om krachten te bundelen Het aantal mensen in Nederland met schulden ne… Meer informatie
09
apr

Lancering Jongeren Perspectief Fonds Den Haag

MEER JONGEREN SCHULDENZORGVRIJ DE TOEKOMST IN  In Den Haag lopen circa 18.0… Meer informatie
26
mrt

Lancering Alliantie Kinderarmoede

In Nederland groeien maar liefst 378.000 kinderen en jongeren op in armoede… Meer informatie