PUBLIEK PRIVATE SAMENWERKING
VOOR EEN SCHULDENZORGVRIJ NEDERLAND

 

De maatschappelijke kosten van schulden zijn enorm: jaarlijks ongeveer 11 miljard euro. Meer dan 2 miljoen huishoudens hebben betalingsachterstanden, waarvan bijna 1,5 miljoen risicovolle of problematische schulden. Er zijn meer dan 300.000 werkende armen. Gemiddeld duurt het 5 jaar voordat burgers met schulden zich melden voor hulp.

Gelukkig wordt de ernst, omvang en urgentie van problematische schulden door publieke en private partijen in toenemende mate onderkend. Er wordt op dit moment volop geïnvesteerd in (vernieuwende) preventieve en curatieve aanpakken om burgers schuldenzorgvrij te krijgen en te houden. Steeds vaker ook gaan sociale impact en financieel rendement hierbij hand in hand.

De keerzijde van deze dynamiek is de sterk gefragmenteerde inzet die voor alle partijen zeer kostbaar en tijdrovend is. Het wiel wordt te vaak onnodig opnieuw uitgevonden, terwijl publieke en private partijen juist elkaars kunde, kracht en innovatie willen benutten. Om de versnippering tegen te gaan is de afgelopen tijd door vele partijen hard gewerkt aan het opzetten van een opschalingsinfrastructuur waarbij de lokale kracht behouden blijft en landelijk geschaald kan worden. Dit heeft vorm gekregen in een onafhankelijke Stichting SchuldenlabNL, waarin publieke en private partijen in gezamenlijkheid werken aan landelijke opschaling van succesvolle projecten rond armoede en schulden.

Op 14 november 2018 lanceren we het SchuldenlabNL. Deze bijeenkomst is voor genodigden. Houdt u de website in de gaten voor meer bijeenkomsten en nieuwsberichten.

Met in het programma

GERRIT ZALM – Voorzitter SchuldenlabNL
TAMARA van ARK – Staatssecretaris SZW
VINCENT VAN DEN BOOGERT – CEO ING Nederland/ Nederlandse Vereniging van Banken
BIANCA TETTEROO – Lid Raad van Bestuur Achmea
BERT van ALPHEN – Wethouder Den Haag
MARJOLEIN MOORMAN – Wethouder Amsterdam
ARJEN MAATHUIS – Wethouder Almelo
DAAN HOEFSMIT – CEO CAK
SADIK HARCHAOUI – Initiatiefnemer SchuldenlabNL / Chef de Mission Society Impact
en ervaringsdeskundigen

foto Frank van Beek | Hollandsche Hoogte
Datum/tijd begin14 november 2018 09:30
Datum/tijd eind14 november 2018 11:00
LocatieMadurodam
George Maduroplein, Den Haag, Nederland

Laatste nieuws

Kabinet komt met spoedmaatregelen om mensen met schulden te helpen

Er komt nog dit jaar een einde aan het toepassen van overheidsvorderingen door de Belastingdienst bij mensen met problematische schulden. Momenteel vormt deze wijze van invordering, waarbij de Belasti … Lees meer

Meer nieuws

Aankomende evenementen

07
dec

Praktijkcongres ‘Radicaal andere aanpak multiproblematiek werkt’

Als je gek wordt van de zorgen, is een pil vaak niet de oplossing. Dit vraa… Meer informatie
29
nov

Divosa congres ‘Ken je mij?’

Op 29 november organiseert Divosa het Najaarscongres “Ken jij mij?’ in de F… Meer informatie