MEER JONGEREN SCHULDENZORGVRIJ DE TOEKOMST IN 

In Den Haag lopen circa 18.000 jongeren het risico om problematische schulden te krijgen. Als een jongere eenmaal schulden heeft, bedragen deze gemiddeld € 19.000, -. Dit beperkt hen in hun ontwikkeling. Daarnaast zijn de persoonlijke gevolgen van schulden verstrekkend en zijn de kosten voor de maatschappij hoog. Het maatschappelijk belang om deze schulden op te lossen is dus groot. Voor jongeren met problematische schulden is het echter moeilijk om schuldhulp te krijgen. Vaak is er geen of nauwelijks (duurzaam) inkomen, en spelen er allerlei problemen tegelijkertijd op verschillende leefgebieden.

De Jongeren Perspectief Aanpak brengt daar verandering in. De integrale aanpak (wonen, gezondheid, studie, verslaving) is gericht op het bieden van perspectief aan jongeren door hen weer te begeleiden naar school of werk. Ook verrichten zij altijd een tegenprestatie in de vorm van  een maatschappelijke stage. De schulden van de jongeren worden vervolgens gesaneerd om hen schuldenzorgvrij te maken en te houden. De aanpak is succesvol gebleken.

Deze aanpak werd ontwikkeld tegen de achtergrond van een nog grotere ambitie, namelijk de oprichting van het Jongeren Perspectief Fonds [JPF] in een onafhankelijke stichting: een revolverend fonds om opschaling in Den Haag en andere gemeenten mogelijk te maken.
Gemeente Den Haag, ING Nederland Fonds, Aegon, Society Impact en Rebel Group hebben intensief samengewerkt om dit te realiseren. Hiermee is voor het eerst in Nederland een dergelijk type innovatief financieringsmodel ontwikkeld voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken in het sociale domein. Positieve impact, sociale innovatie en innovatieve financiering zijn hiermee in een unieke publiek-private samenwerking tot stand gebracht.

Op dinsdag 9 april [16.30-18.00 uur] lanceren wij samen met de betrokken organisaties, professionals en jongeren die deelnemen aan dit project het Jongeren Perspectief Fonds Den Haag.

Bent u actief in de wereld van schulden- en armoedebestrijding en wilt u hierbij aanwezig zijn? Meldt u dan aan via deze link.

 

 

 

Lancering Jongeren Perspectief Fonds Den Haag
Datum
Dinsdag 9 april 2019
16.30 – 18.00 uur [inloop vanaf 16.00 uur]

Locatie
Den Haag oost [locatiedetails volgen na aanmelding]

Datum/tijd begin9 april 2019 16:30
Datum/tijd eind9 april 2019 18:00
LocatieDen Haag [oost] - locatie volgt na aanmelding
Den Haag, Nederland

Laatste nieuws

Forse publiek-private investering in Haagse schuldhulpverlening voor jongeren

Aegon en ING Nederland fonds stellen 900.000 euro beschikbaar om jongeren met schulden in Den Haag te helpen. Gemeente Den Haag tekent voor de uitvoering van het programma en de begeleiding van de jon … Lees meer

Meer nieuws

Aankomende evenementen

15
apr

Startbijeenkomst Schuldenlab Fryslân

Tijd om krachten te bundelen Het aantal mensen in Nederland met schulden ne… Meer informatie
26
mrt

Lancering Alliantie Kinderarmoede

In Nederland groeien maar liefst 378.000 kinderen en jongeren op in armoede… Meer informatie
09
apr

NVVK Studiedag ‘Kwaliteit van (schuld) dienstverlening’

Kwaliteit van (schuld)dienstverlening’ Wat kunnen wij doen om de klant bete… Meer informatie