In het kader van de vandaag verschenen Vertrouwensmonitor Banken 2018 organiseerde de NVB een paneldisccusie over schuldenproblematiek.

Sadik Harchaoui, initiatiefnemer en kwartiermaker van SchuldenlabNL, neemt deel aan het panel waar ook Tamara Madern (Hogeschool Utrecht), Peter van den Bosch (BKR) en Marco Florijn (NVVK) zitting in hebben. Sadik Harchaoui is tevens chef de mission van Society Impact, een van de founders van het SchuldenlabNL.

Banken vinden het terugdringen van de schuldenproblematiek een maatschappelijk belangrijk thema, waar gezamenlijk op moet worden ingezet. Daarom gaan ze klanten in een zo vroeg mogelijk stadium begeleiden naar de juiste hulp bij schulden om de kans op problematische schulden sterk te verkleinen. Overheden, hulpinstanties en het bedrijfsleven waaronder banken lanceerden vorige week het initiatief ‘SchuldenlabNL’ in aanwezigheid van Koningin Máxima. De Nederlandse Vereniging van Banken gaan als partner van SchuldenlabNL samenwerken met bestaande partijen in het terugdringen van de schuldenproblematiek, zoals ‘Geldfit’, ‘Fikks’ en ‘Moedige Dialoog (samenwerking Rabobank en Sociaal Werk Nederland)’.

Lees hier de Vertrouwensmonitor 2018.